Bademi nasıl yersek daha çok fayda sağlarız?
Bademin dış kabuğu sağlığımıza faydalı mı?
Badem E Vitamini, kalsiyum, çinko, magnezyum ve hatta omega 3 asitleri gibi birçok vitamin ve mineral içerir.
Bademleri yemeden önce neden ıslatmalıyız?
Kuru bademin kabuğunda enzimler için bir inhibitör (Kimyasal reaksiyonların etkinliğini azaltan maddelere inhibitör denir. Enzim inhibitörleri enzimlere bağlanarak reaksiyonların gerçekleşmesini yavaşlatır.)vardır ve bunun sayesinde tohumun çimlenebilmesi için nemini koruyabilir.
Bademleri ıslattığınızda inhibitör yok olur. Bademleri ıslatıldıktan sonra yemek, bademlerin sindirimini de kolaylaştırır ve en önemlisi daha fazla besin verir.
Islatılmış bademin günlük faydaları:
Kalp için - potasyum, protein ve tekli doymamış yağlar kalbi sağlıklı tutar. E vitamini kalp sorunlarını azaltır ve magnezyum atakları önler. Ayrıca arterlerdeki inflamasyonu azaltırlar.
Daha fazla enerji - daha fazla enerji için en iyi yol, günlük bir avuç badem tüketmektir. Bu içinde bulunan bakır, manganez ve riboflavin nedeniyle metabolik hızımızı arttıracaktır.
Daha az kolesterol - E vitamini ve kalsiyum nedeniyle, kolesterolü düşürürler.
Beyin için - bademler beynini daha sağlıklı yapar. İçinde bulunan riboflavin ve L-karnitin sayesinde nöral yolların daha iyi fonksiyon göstermesini sağlayarak beynin de fonksiyonlarını arttırır bu da Alzheimer riskini azaltır.
Sağlıklı kemikler - içinde bulunan mineraller, vitaminler ve fosfor sebebiyle kemiklerimiz kuvvetlenir. Fosfor osteoporozu önler ve dişlerimizi kuvvetlendirir.
Basınç düzenleyici - potasyum basıncı düşürür ve düşük sodyum bunu kontrol eder.
Kanserin önlenmesi - sindirim hareketlerini de düzenleyen badem ile kolon kanseri riskinizi de azaltırsınız.
Badem yemeye devam !
Kaynak ve resim kaynağı: www.homeremedieshouse.com
0 Comments:
Post a Comment