Nar meyvesi, bol miktarda antioksidan özelliği ve sağlığımıza kattığı pek çok faydasıyla bilinir. Nar çekirdeği yağı ise kardiyovasküler koruma sağlamak, kan dolaşımındaki zararlı trigliseritleri düşürmek ve genel bağışıklık sistemi fonksiyonunu geliştirmek için kullanılır.
Nar çekirdeği yağı diyabetik hastalar, kanser tedavisi gören hastalar ve çeşitli kalp problemleri olan hastalar için tavsiye edilir. Nar meyvesinin antioksidan özelliklerinin konsantre olarak barındıran çekirdeklerini kullanarak nar çekirdeği yağını evde yapabilirsiniz. Herhangi bir takviye veya alternatif tedavi almadan önce daima lisanslı bir doktora danışın.
Ocakta pişirirken kullanacağınız güveç tencerenize 200 gram jojoba yağı ekleyin.
Güveç tencerenize 30 gram organik nar çekirdeği ekleyin. Güveç tencerenizin kapağını kapatın, yavaş ve düşük ateşte pişmesi için bırakın. Yağın altı saat boyunca pişmesine izin verin.
Hazırladığınız nar çekirdeği yağını saklayacağınız kapaklı kavanoza süzerek aktarabilmek için kavanozun ağzına bir tülbenti lastik geçirerek sabitleyin. Tülbenti sabitlerken kavanozun içine doğru yumruğunuzun yarısı kadar bir eğim yaratın çünkü yağ ağır ağır süzüleceğinden kavanoza giremeden tülbentten tezgahınıza dökülmesini istemeyiz.
6 saat dolduğunda güveç tencerenizin altını kapatın ve 15 dakika bekleyin. Dikkatli şekilde güveç tenceresinden tülbent sayesinde nar çekirdeklerini süzerek kavanozunuza alın.
Hazırladığınız nar çekirdeği yağının son damlasına kadar kavanoza akabilmesi için 10 dakika kadar kavanozu bu şekilde bırakın. Artık tülbentten kavanozun içine yağ damlamıyorsa, lastik bantı dikkatli şekilde açın ve tülbent içindeki çekirdek posalarını yine son bir gayretle bu kez elinizle sıkarak tüm yağı aldığınızdan emin olun. Artık kavanozun kapağını kapatabilirsiniz. Esansiyel yağ yaptığınızda mutlaka hazırladığınız tarihi kavanozun üzerine kalıcı bir kalemle yazmayı ihmal etmeyin.
Yağı serin ve karanlık bir alanda veya buzdolabında altı aya kadar saklayabilirsiniz. Altı aydan eski yağları kullanmayın.
Nar çekirdeği yağı antik Mısır'lıların da pek çok güzellik ve bakım ritüelinde yer bulan, göğüs sarkmasını gidermek ve saç bakımı için her zaman kullanılan bir esansiyel yağ olarak bilinir. Nar çekirdeği yağının tüm faydalarını bulabileceğiniz yazımızı mutlaka buradan okuyunuz.
Eğer göğüslerinizi yeniden eskisi gibi dik ve diri nasıl yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız sadece nar çekirdeği yağıyla değil, diğer pek çok faydalı uygulamayı ise bu yazımızdan okumalısınız.
Uyarı
Bu yağ sadece topikal kullanım içindir. Yemeyin.
source
Nar çekirdeği yağı diyabetik hastalar, kanser tedavisi gören hastalar ve çeşitli kalp problemleri olan hastalar için tavsiye edilir. Nar meyvesinin antioksidan özelliklerinin konsantre olarak barındıran çekirdeklerini kullanarak nar çekirdeği yağını evde yapabilirsiniz. Herhangi bir takviye veya alternatif tedavi almadan önce daima lisanslı bir doktora danışın.
Ocakta pişirirken kullanacağınız güveç tencerenize 200 gram jojoba yağı ekleyin.
Güveç tencerenize 30 gram organik nar çekirdeği ekleyin. Güveç tencerenizin kapağını kapatın, yavaş ve düşük ateşte pişmesi için bırakın. Yağın altı saat boyunca pişmesine izin verin.
Hazırladığınız nar çekirdeği yağını saklayacağınız kapaklı kavanoza süzerek aktarabilmek için kavanozun ağzına bir tülbenti lastik geçirerek sabitleyin. Tülbenti sabitlerken kavanozun içine doğru yumruğunuzun yarısı kadar bir eğim yaratın çünkü yağ ağır ağır süzüleceğinden kavanoza giremeden tülbentten tezgahınıza dökülmesini istemeyiz.
6 saat dolduğunda güveç tencerenizin altını kapatın ve 15 dakika bekleyin. Dikkatli şekilde güveç tenceresinden tülbent sayesinde nar çekirdeklerini süzerek kavanozunuza alın.
Hazırladığınız nar çekirdeği yağının son damlasına kadar kavanoza akabilmesi için 10 dakika kadar kavanozu bu şekilde bırakın. Artık tülbentten kavanozun içine yağ damlamıyorsa, lastik bantı dikkatli şekilde açın ve tülbent içindeki çekirdek posalarını yine son bir gayretle bu kez elinizle sıkarak tüm yağı aldığınızdan emin olun. Artık kavanozun kapağını kapatabilirsiniz. Esansiyel yağ yaptığınızda mutlaka hazırladığınız tarihi kavanozun üzerine kalıcı bir kalemle yazmayı ihmal etmeyin.
Yağı serin ve karanlık bir alanda veya buzdolabında altı aya kadar saklayabilirsiniz. Altı aydan eski yağları kullanmayın.
Nar çekirdeği yağı antik Mısır'lıların da pek çok güzellik ve bakım ritüelinde yer bulan, göğüs sarkmasını gidermek ve saç bakımı için her zaman kullanılan bir esansiyel yağ olarak bilinir. Nar çekirdeği yağının tüm faydalarını bulabileceğiniz yazımızı mutlaka buradan okuyunuz.
Eğer göğüslerinizi yeniden eskisi gibi dik ve diri nasıl yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız sadece nar çekirdeği yağıyla değil, diğer pek çok faydalı uygulamayı ise bu yazımızdan okumalısınız.
Nar Çekirdeği Yağı Hazırlama İp Ucu
Nar çekirdeği yağınızı mikrodalga fırın kullanarak hazırlamayın, çünkü tüm tıbbi faydalarını kaybedecektir.Uyarı
Bu yağ sadece topikal kullanım içindir. Yemeyin.
source
0 Comments:
Post a Comment