Sürekli fazla miktarda tüketilen baharatlar faydadan çok sağlımıza zarar verebilirler
MUSKATIN ZARARLARI.
* Sürekli ve fazla muskat tüketmek; kalp çarpıntısı, mide bulantısı ve halüsinasyona
neden olabilir. * Hamileler ve emziren annelerin muskat kullanması önerilmez.
KEKİĞİN ZARARLARI
* Yüksek tansiyonu tetikleyebilir. * Çok hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilir. * Fazla kullanımı mukus tabakasına zarar verebilir.
KARABİBERİN ZARARLARI
* Gastrit, reflü gibi sindirim sitemi rahatsızlığı olanlarda mideyi rahatsız eder. * Cilde direkt uyulandığında ciltte yanma ve kızarıklığa yol açabilir. * Yakıcı etkisinden dolayı fazla terlemenize neden olur.
KİMYONUN ZARARLARI
* Fazla kimyon tüketimi kan şekerini düşürebilir. * Yine mide rahatsızlıkları olanlar fazla kimyon tüketiminden kaçınmalıdır.
KIRMIZI BİBERİN ZARARLARI
Biberin cilde uygulanıp uygulanmaması konusunda tartışmalar hala devam etmektedir. Biberi cilde uygulamak bazı bünyelerde hassasiyete yol açabilir.
Egzama ve basur rahatsızlığı olanlar biber tüketmemelidir.Kanamayı artırıcı özelliği olduğu için damar kalp rahatsızlığı olanlarda dikkatli tüketilmesi gerekir.
ADAÇAYININ ZARARLARI
Epilepsi hastalarının adaçayı kullanımına dikkat etmesi gerektiği yönünde tartışmalar devam etmektedir.
Erkeklerin sperm sayısını azalttığı düşünülmektedir.
Fazla kullanımında midede bazı sorunlara yol açabilir.
TUZUN ZARARLARI
Vücudun hormon dengesini bozar. Tansiyonu yükseltir. Böbrek sağlığına zararlıdır. Selülite neden olur. Vücutta ödem oluşmasına neden olur. Kemik erimesine yol açar. Beyaz tuz akışkanlık kazansın diye eklenen alimünyum ise uzun vadede sizi Alzheimer yapabilir.
TARÇININ ZARARLARI
Uzun süre kullanımı kabızlığa neden olur. Baz bünyelerde fazla kullanımı karaciğeri zorlayabilir. Bazı ciltlerde kaşıntı ve kızarıklığa neden olur.
SAFRANIN ZARARLARI
Fazla tüketilmesi böbreklere zarar verebilir. Zehirleyici etkisi vardır. Kanamaya sebep olabileceği için hamilelerde tüketilmesi düşük riskine neden olabilir.
ZERDEÇALIN ZARARLARI
Çok fazla miktarda zerdeçal tüketilmesi uzun vadede kan hücrelerine zarar verebilir. Gaz sancısına neden olabilir. Kanı sıvılaştırma özelliği vardır. Hassas bünyelerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
SUMAĞIN ZARARLARI
Bazı çeşitleri zehirli olduğu için deriye zarar verebilir. Tansiyon hastalarında tansiyonu yükselttiği görülmüştür. Bağırsaklara etki ederek, kabızlığa yol açabilir.
REZENENİN ZARARLARI
Mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Rahimde sorunlara yol açacağı için hamilelerin rezene tüketimine dikkat etmesi gerekir. İştah açtığı için kilo sorunu yaşayanlar dikkatli tüketmelidir.
0 Comments:
Post a Comment