Karahindiba Merhemi
Kas ağrıları ve Cilt Çatlakları için
Parklarda, bahçelerde belki de arka bahçenizde yetişen bu yabani otu kullanarak kas ve artrit eklem ağrılarınızı giderebilir çatlamış cildinizi onarabilirsiniz.
En yaygın cilt kanseri türü olan Melanoma kanserine karşı kullanılan karahindibaları yabani ot olarak kabul edip kansere yol açan zararlı tarım ilaçlarıyla yok edenleri gördükçe çok üzülüyorum.
Bugün bahçesi olmayanların, şehirde yaşayanların bile kolaylıkla iki avuç toplayabileceği karahindiba çiçeklerini faydalı bir merhem haline nasıl getireceğinizi paylaşıyoruz.
Öncelikle infüzyon tekniğiyle bitki yağı çıkarmamız gerekiyor.
Karahindiba Yağı Nasıl Çıkarılır?
Karahindiba çiçeği yağı çoğunlukla kuru veya çatlamış cildi iyileştirmek için tasarlanmış tariflerde kullanılır. Ayrıca kas ağrıları, diğer ağrılar ve acı gidermek için de faydalıdır. Süzülmüş demlenmiş yağın raf ömrü yaklaşık 1 yıldır.
3 - Düşükle orta ısı arası bir ateş üzerine koyduğunuz içi su dolu tencerenize oturttuğunuz kaptaki balmumunun erimesini bekleyin
Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Bu proje için taze toplanmış karahindibaları kullanamayız çünkü taze çiçekler çok su barındırırlar bu da yağın konsantrasyonunu bozacak ve çabuk bozulmasına sebep olacaktır.
Topladığınız karahindiba çiçeklerini düz bir kağıt havlu üzerine yayın ve birkaç gün kurumasını bekleyin. Eğer topladığınız karahindibaların yeterli olmadığını düşünüyorsanız ve daha fazla toplamayı planladıysanız; ilave çiçekler gelene kadar buzdolabınız içinde bir kağıt havlu içinde muhafaza edebilirsiniz, sonraki parti gelince hepsini birlikte kurutabilirsiniz.
Karahindiba yağı yapmak için, kurutulmuş karahindiba çiçeklerinizi yarısını dolduracak şekilde bir kavanoza doldurun. Tercih ettiğiniz sıvı yağı kavanozun ağzına kadar doldurun (kabaca karahindiba miktarının iki katı yağ ekleniyor. Kullanabileceğiniz yağlar; ayçiçeği, zeytinyağı, badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, avokado yağı, kenevir vb.
Hızlı infüzyon için: Ağzı açık olarak kavanozu içine birkaç santim su koyduğunuz küçük bir tencerenin içine koyun. Suyun buharlaşmadığını yakından takip ederek 5 saat kadar boyunca düşük ateşte ısıtın. Tenceredeki suyun bitmemesi için devamlı takip edin. Çiçeklerin rengi gidip yağın rengi değiştiğinde işlem tamamlanmıştır. Artık kavanozu çıkarıp, yağınızı süzebilirsiniz.
Daha yavaş, daha geleneksel bir infüzyon için: Kuru karahindiba çiçeklerinin ve yağın bulunduğu kavanozun kapağını kapatın ve yaklaşık 4 ila 6 hafta boyunca bir dolabın içinde tutun ve arada sırada hatırladığınızda kavanozu çalkalayın. Süre tamamlanınca yağınızı süzün.
Alternatif bir infüzyon seçeneği: Geleneksel infüzyonu hızlandırmak için karahindiba çiçeklerinin ve yağın bulunduğu kavanozu güneşli bir pencere önünde tutabilirsiniz. Gün ışığının bazı faydalı etkileri azaltabileceğini düşünerek iki üç günden sonra kapalı dolabınıza kaldırarak 3 hafta kadar bekletmenizi öneririm.
Artık merheminizi yapmaya başlayabilirsiniz çünkü karahindiba yağınız hazır!
Karahindiba Merhemi Nasıl Yapılır?
İhtiyacınız olanlar:
100 gr Karahindiba yağı için
15 gr balmumu
Yapılışı:
1 - Kullanacağınız karahindiba yağının miktarına göre yukarıdaki oranda balmumu miktarını belirleyerek her iki malzemeyi de ısıya dayanıklı bir kaba alın
2 - Küçük bir tencerenin içine bir kaç parmak su doldurun ve malzemelerin bulunduğu kabınızı bu tencereye oturtun
3 - Düşükle orta ısı arası bir ateş üzerine koyduğunuz içi su dolu tencerenize oturttuğunuz kaptaki balmumunun erimesini bekleyin
4 - Eriyen balmumuyla karahindiba yağını iyice karıştırın
5 - Ateşten aldığınız karışımınızı ağzı kapatılabilen temiz mini krem kavanozlarına aktarın.
Resim Kaynağı Farm Life |
100 gr karahindiba ile yaptığınızda 60 mg ölçüsündeki kavanozlardan ikisini dolduruyor siz de öncesinde kavanoz hazırlığınızı buna göre yapabilirsiniz.
0 Comments:
Post a Comment