Masada Çatalı Bıçağı Nasıl Koyarsınız?
Pek çok lisanın yanı sıra öğrenmemiz gereken bir de sofra lisanı var. Yemek yerken bahsedilmeyecek konuların dışında neyi nereye koyacağımıza dair de kabul edilmiş usuller neredeyse bir lisana sahipler.
Öncelikle masada neler YAPILMAMALI
- Yemeğe davet eden kişi önce misafirlerinin sipariş vermesini beklemeli
- Yemeğe davet eden kişi misafirlerinin siparişinden daha az miktarda yemek sipariş etmemeli
- Ödeme zamanı gelmeden önce nakit veya kartınızı kolay çıkarılabilir bir yere yerleştiriniz
- Yemekte tuvalet, miğde bulantısı veya bunları çağrıştıracak rahatsızlıklardan bahsedilmemeli
- Bu bir iş yemeği ise başlangıçlar yenmeden asıl konuya girilmemelidir
- Cep telefonunuzu yemek öncesinde kapatın veya sessiz moda getirin. Önemli bir telefon geldiği takdirde misafirlerinizden izin isteyerek restoranın dış alanına geçerek görüşmenizi gerçekleştirin
- Ekmek ve tereyağı servisi yapıldıysa ekmeği bıçak ile kesmeyin, elinizle bölün. Tereyağı sürecekseniz ekmeği havaya kaldırarak yağı sürmeyin, ekmek tabaktayken tereyağ sürmeniz en doğrusudur
- Çorbanızı yavaşça içmelisiniz, kaşığı kendinizden ileri doğru tabakta ilerleterek kaşığınızı doldurun. Çorbanın dibinde kalan miktarı yakalamak için tabağınızı karşıya doğru hafifçe eğerek kaşığınızı doldurmanız yadırganmayacaktır ancak en fazla iki tekrar yapmanız en uygunudur
- Masada dik oturun, yemeğinizi tabağınızın üzerinde yiyin.
- Kumaş peçete servisi mevcutsa mutlaka kullanın.
- Peçetenizin iç kısmıyla gerektiğinde ve mutlaka bardağınızı kullanmadan önce dudaklarınızı temizleyin
source |
0 Comments:
Post a Comment